bestandteile schwarzer tod
bestandteile schwarzer tod
hallo!
ich suche gerade für ein rätsel nach den bestandteilen des schnapses "schwarzer tod", und im netzt finde ich nichts richtig gescheites. kann mir jemand helfen?
viele grüße, kai
ich suche gerade für ein rätsel nach den bestandteilen des schnapses "schwarzer tod", und im netzt finde ich nichts richtig gescheites. kann mir jemand helfen?
viele grüße, kai
- Chevyartictruck
- Weiser von Thule
- Beiträge: 1258
- Registriert: Do 28. Apr 2005, 09:02
- Wohnort: Altenbach im Odenwald
Hy
das habe ich mich auch schon oft gefragt was da wohl alles drin ist, das mit dem Kümmel ist so`ne Sache weil normalerweise ist ja der Brennivin was Landestypisches oder? Er soll ja angeblich schon im 17.Jahrhundert gebrannt worden sein, ich kann nicht so Recht glauben das die Siedler teuren Kümmel zum Schnaps brennen verwendet haben sollen.
Bin mal gespannt ob das einer rausbekommt.
Gruß Dirk
das habe ich mich auch schon oft gefragt was da wohl alles drin ist, das mit dem Kümmel ist so`ne Sache weil normalerweise ist ja der Brennivin was Landestypisches oder? Er soll ja angeblich schon im 17.Jahrhundert gebrannt worden sein, ich kann nicht so Recht glauben das die Siedler teuren Kümmel zum Schnaps brennen verwendet haben sollen.
Bin mal gespannt ob das einer rausbekommt.
Gruß Dirk
Kopiert von:
http://en.wikipedia.org/wiki/Brenniv%C3%ADn
""Brennivín is an Icelandic schnapps, considered the country's signature alcoholic beverage. It is made from fermented potato pulp, and flavoured with cumin, caraway seeds or angelica. It is often referred to colloquially as black death, though the word brennivín literally translates into English as 'burning wine'. Despite its unofficial status as national beverage, many Icelanders do not actually drink it, and a majority of the ones who do, drink it only do so when feeling patriotic or when trying to impress foreign visitors.
This general distaste for the drink can be attributed partly to its strong taste and high alcohol content (the weakest brands generally fall around 60% ABV) and partly due to its reputation. Despite the fact that Iceland presses huge taxes on most alcoholic beverages, brennivín is actually one of the cheapest liqours available in the national alcohol store, Vínbúð, and is thus often associated with alcoholics.
Iceland leads the world in per capita consumption of Coca-Cola and historically its primary use was to mask the flavour of Brennivín.""
skál
Werner
http://en.wikipedia.org/wiki/Brenniv%C3%ADn
""Brennivín is an Icelandic schnapps, considered the country's signature alcoholic beverage. It is made from fermented potato pulp, and flavoured with cumin, caraway seeds or angelica. It is often referred to colloquially as black death, though the word brennivín literally translates into English as 'burning wine'. Despite its unofficial status as national beverage, many Icelanders do not actually drink it, and a majority of the ones who do, drink it only do so when feeling patriotic or when trying to impress foreign visitors.
This general distaste for the drink can be attributed partly to its strong taste and high alcohol content (the weakest brands generally fall around 60% ABV) and partly due to its reputation. Despite the fact that Iceland presses huge taxes on most alcoholic beverages, brennivín is actually one of the cheapest liqours available in the national alcohol store, Vínbúð, and is thus often associated with alcoholics.
Iceland leads the world in per capita consumption of Coca-Cola and historically its primary use was to mask the flavour of Brennivín.""
skál
Werner
Wer ist online?
Mitglieder in diesem Forum: ClaudeBot [Bot] und 2 Gäste